Obavijest o ekološkoj akciji: SAMO MALO DOBRE VOLJE 2017

U okviru priprema Nacionalnog parka Una za predstojeću turističku sezonu i s ciljem povećanja svijesti o značaju čistog i ekološki sigurnog okoliša, u narednih par vikenda mjeseca aprila/maja održat će se proljetna ekološka akcija čišćenja. U sklopu tradicionalne ekološke akcije pod nazivom "Samo malo dobre volje 2017“ u nekoliko termina će se čistiti više različitih lokacija, a za sve učesnike bit će upriličen i piknik uz muziku i druženje u jednoj od posjetilačkih zona NP Una.

Ovim putem pozivamo sve mještane Mjesnih zajednica iz područja Nacionalnog parka Una i šire, ljubitelje prirode, udruženja, agencije, firme, institucije kao i pojedince, da se odazovu akcijama čišćenja prirode ili doprinesu ovoj aktivnosti na neki drugi način u okviru svojih mogućnosti.

Raspored održavanja akcija:

Dana 15.04. (subota) na relaciji Dubovsko – Orašac
Vrijeme: od 9 do 15 sati

Dana 22.04. (subota) na relaciji Orašac – Kulen Vakuf
Vrijeme: od 9 do 15 sati

Dana 29.04. (subota) u posjetilačkoj zoni Štrbački buk planiran je piknik
Vrijeme:  s početkom u 11 sati

Dana 06.05. (subota) na lokaciji Martin Brod
Vrijeme: od 9 do 15 sati

Dana 13.05. (subota) na lokaciji Stari grad Ostrovica (Kulen Vakuf)
Vrijeme: od 9 do 15 sati

U suradnji sa partnerima i sponzorima koji su prepoznali važnost ekoloških dešavanja, JP Nacionalni park Una će za sve učesnike osigurati hranu i piće, vreće za smeće, alate i ostali potrebni inventar, a učesnici su obavezni ponijeti zaštitne rukavice.

Za one koji žele sudjelovati, a nemaju vlastiti prijevoz, JP Nacionalni park Una  će osigurati transport do zbornog mjesta i nazad u Bihać. Dobrovoljci trebaju svoj dolazak potvrditi najkasnije do petka do 16 sati (za svaku akciju posebno).

Više informacija i prijave za učestvovanje možete izvršiti direktno u prostorijama JP Nacionalnog parka Una u ulici Bosanska br. 1 ili na navedene kontakte:

Tel.: 037/221-528
E-mail: jp.np.una@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/una.national.park/

 

Pridružite nam se i uz samo malo dobre volje

doprinesimo zaštiti okoliša

i dozvolimo prirodi da diše.