Nacionalni park "Una" učesnik na Znanstveno - stručnom skupu "Zeleni dodir Medvednice"

Povodom 40 godina postojanja Parka prirode "Medvednica" organiziran je dvodnevni Znanstveno - stručni skup "Zeleni dodir Medvednice" koji se održava 10. i 11. juna 2021. godine u novootvorenom Posjetilačkom centru ovoga Parka, a koji se nalazi u okviru obnovljenog starog grada "Medvedgrad".

Na poziv organizatora, direktor Nacionalnog parka "Una" Amarildo Mulić je učesnik u radu ove konferencije na kojoj je prezentirao postignuća Nacionalnog parka "Una". Prezentacija pod nazivom "Uspostava i razvoj Nacionalnog parka Una kao bitan proces u kreiranju ambijenta za održivi turizam" izazvala je veliku pažnju i interes svih sudionika ove znanstvene konferencije.

Organizator Park prirode "Medvednica" je priredio Zbornik radova u kojem su publikovani svi stručni radovi prezentirani tokom ovog Znanstveno - stručnog skupa. 

U prostorijama multimedijalne dvorane Centra za posjetitelje Medvedgrad održana je i završna konferencija za medije projekta „Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja Parkom prirode Medvednica“ (KK.06.1.2.01.0012).

Ravnateljica Javne ustanove „Park prirode Medvednica“ dr. sc. Marina Popijač predstavila je projekt od faze planiranja - pripreme projekta obnove Medvedgrada, ugovaranja, do provedbe projektnih aktivnosti: izvođenja građevinskih radova, postavljanja turističke signalizacije izrade strateških dokumenata, izrade edukativnih programa i edukativnih igračaka, izrade muzeoloških postava u Južnoj kuli, Zapadnom i Istočnom palasu te aktivnosti koje će se još realizirati do očekivanog otvorenja Centra za posjetitelje Medvedgrada za javnost krajem ove godine.

Koristimo ovu priliku da još jednom čestitamo rođendan Parku prirode "Medvednica" i svim njenim uposlenicima na čelu sa ravnateljicom dr.sc. Marinom Popijač, kojoj se ujedno zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i pozivu za aktivno učestvovanje u radu ovog Znanstveno - stručnog skupa.