Večeras započinje Bihać Avantura Film Festival

Na ljetnom crvenom tepihu danas je održana press konferencija za novinare povodom večerašnjeg svečanog otvaranja 3. Avantura film festivala kojim Bihać na pet dana postaje kreativni filmski poligon. Ovogodišnji festival publici donosi čak 40 filmskih ostvarenja iz regije i svijeta i čak 5 premijernih bh prikazivanja što je nakon Sarajevo film festivala, najveći broj premijera na jednom filmskom festivalu BiH.
 
Festival se otvara večeras 20.08. u 19h vitezovima, posebnim gostima i priznanjima, a u 20:20h kreće talijanski film "Najljepše godine" na ljetnoj pozornici srednjovjekovnog grada Sokolac.
 
Priča je to koja nas vodi u dugih 40 godina tijekom kojih otkrivamo četvero prijatelja i njihove odnose. Paola, Giulija i Riccarda upoznajemo u Italiji 1980. godine kao šesnaestogodišnjake koji dijele baš sve, a Paolova djevojka Gemma čini savršenu četvorku. Međutim, kako odrastaju, tako se njihovi životi potpuno mijenjaju, kreću u sasvim različitim smjerovima, a njihovo prijateljstvo ponekad prati, a ponekad ne može izdržati teret vremena u kojima žive. Dirljiva priča o prijateljstvu prožeta je društvenom stvarnošću Italije i njezinom poviješću. ‘Najljepše godine’ režirao je Gabriele Muccino, poznati talijanski redatelj poznat i kao autor filmova ‘Sedam duša’ i ‘U potrazi za srećom’ u kojima je protagonist Will Smith.
 
Autobus za Sokolac polazi u 18:30h ispred Kulturnog centra Bihać. Svoje karte možete pronaći u prostorijama Kulturnog centra Bihać ili Turističke zajednice grada Bihaća.
 
3. Avantura film festival je i takmičarskog karaktera, a potencijalni dobitnici nagrada mogu dobiti priznanje za najbolji dugometražni igrani film, kratki, dokumentarni, self made i turistički film. Posebna nagrada se dodjeljuje za najbolji film festivala, veliki Grand Prix Unska sirena, koja je svake godine jedinstvena i izrađena u samo jednom primjerku. Sutrašnji OPEN AIR otvara film Danisa Tanovića "Deset u pola" na sportskom igralištu kod KC-a.