𝐏𝐫𝐞𝐤𝐨𝐠𝐫𝐚𝐧𝐢𝐜̌𝐧𝐚 𝐬𝐮𝐫𝐚𝐝𝐧𝐣𝐚

Upriličen je sastanak i radna posjeta Nacionalnom parku "Una" sa novoosnovanom Javnom ustanovom za zaštitu i očuvanje prirode Ličko-Senjske županije iz Republike Hrvatske.
Direktor Nacionalnog parka "Una" Amarildo Mulić je održao sastanak sa ravnateljicom JU za zaštitu i očuvanje prirode Ličko—senjske županije Tomislavom Maratović Jurković, stručnim voditeljem Željkom Županom i suradnicima, nakon čega je organiziran obilazak područja Nacionalnog parka "Una".
Na sastanku su predstavili i uporedili postojeće stanje, način i mjere upravljanja zaštićenim područjima. Razgovarano je o važnosti i potrebama proglašenja i uspostave zaštićenog područja sa druge strane Une odnosno lijeve obale Une koja se nalazi na teritoriji Republike Hrvatske. Također je razgovarano o suradnji na konkretnim projektima u cilju zaštite i očuvanja izvornosti prirode i održivog korištenja prirodnih resursa.
Uskoro će biti potpisan i sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između ove dvije institucije, te ubrzo započinju i prve konkretne aktivnosti u cilju dobijanja stepena zaštite kompletnog područja gornjeg toka rijeke "Une".