Biciklijada Nacionalni park Una 2017

do događaja ostalo još -802 dana

Rekreativno biciklistički klub „Japod“ Bihać organizuje:

 

8.MEĐUNARODNU BICIKLIJADU „NACIONALNI PARK UNA 2017“

 

Datum: 06.08.2017.godine

 

NAPOMENA:

 

UČESNICI KOJI DOLAZE IZ EU SU OBAVEZNI PONIJETI LIČNU/OSOBNU KARTU, A SVI OSTALI KOJI BUDU UČESTVOVALI MORAJU IMATI I PASOŠ/PUTOVNICU, JER ĆE BITI POGRANIČNA KONTROLA PUTNIKA NA TERITORIJI R HRVATSKE, ZBOG PROLASKA VOZA/VLAKA KROZ R HRVATSKU.

 

 Biciklijada se vozi bez obzira na vremenske uvjete!

MJESTO I VRIJEME OKUPLJANA, PRIJAVE  UČESNIKA:

Glavni trg u centru grada, preko puta općine Bihać,   od 08,00 - 09,30 sati.

Obraćanje domaćina organizatora biciklijade, sa upoznavanjem

učesnika o propozicijama biciklijade.                             od 09,30 sati.

Kulturno umjetnički program (domaći folklor)             od 09,00 – 09,30 sati

Za one koji žele, organizirana posjeta džamiji Fethija od 09,00 – 09,30 sati

Obraćanje gradonačelnika grada Bihaća         od 9,30 – 09,35 sati.

Start: polazak sa glavnog trga Općine Bihać     u 09,35 sati.

Staza biciklijade duga je 45 kilometara i kreće se od Bihaća preko Pritoke, Ripča, Gorjevca gdje ulazimo u NP Una (ulaz br. 1 Gorjevac), spuštamo se prema Štrbačkom Buku, zatim do sela Ćelije, te završavamo u Kulen Vakufu, turistički centar "Discover Bihasć" na ulazu u naseljeno mjesto Kulen Vakuf. Discover Bihać sse nalazi podno mosta pored slapa Buk.

Od ukupne dužine puta 16 kilometara je prilično dobra makadamska cesta, a ostalo asfalt.

Ukupna visinska razlika je oko 850 mnv.

Pristizanje u Kulen Vakuf i ručak od 15,00 do 16,00 sati. Po završenom ručku idemo na željezničku stanicu Kulen vakuf i utovaramo bicikla u vagone , te  vozom se vraćamo u Bihać. Polazak iz Kulen vakufa jer u 17,00 sati.

Predviđen dolazak u Bihać oko 19,00 sati.

U toku biciklijade predviđene su dvije pauze za osvježenje, odnosno (feed-zone) i to na Gorjevcu pri samom ulazu u NP Una i druga na Štrbačkom Buku-najvećem slapu u NP Una i rijeci Uni.

Startnina, kotizacija iznosi 30 KM.

Prijave izvršiti na našoj web stranici kluba: Prijave za 8.biciklijadu 2017  Online prijave traju do 01.08..2017. godine radi planiranja logistike za bicikliste.

Učesnicima biciklijade obezbijeđeno je sljedeće:

Medicinska pomoć, tehnička pomoć, zajednički ručak nakon biciklijade, orkjepa na stazi (feed-zone) 2X, besplatan ulaz u NP Una, besplatna vožnja  u povratku promotivnim vozom/vlakom, posjeta džamiji Fethija u centru Bihaća, kulturno umjetnički program (folklor) prije starta biciklijade, muzika uživo na vozu, točeno pivo i sokovi na vozu gratis, promotivna majica kao podsjetnik na biciklijadu,

Preporučuje se MTB bicikl, a može i treking sa gumama za makadam.

 

 NAPOMENA :

Organizator ne snosi odgovornost za djelovanje sudionika prema sebi i trećim osobama. Pravo sudjelovanja u utrci ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća naše uvjete oslobođenja od odgovornosti.  

 Biciklijadu će na čelu kolone voditi iskusni vodiči iz Kluba RBK Japod i zabranjuje se prelazak naprijed iz sigurnosnih razloga. Policijska pratnja obezbjeđena, te vozilo „metla“ za bicikliste koji budu imali kvarova na biciklima.

Za sve učesnike obavezno nošenje kacige!