"Rafting / kajak regata na Uni" Emocija i sjećanja 2021

do događaja ostalo još -433 dana

Rafting / kajak regata na Uni emocija i sjećanja - skokovi, koncert, zabava, adrenalin

Na sastancima održanim sa predstavnicima rafting agencija, ronilačkog i kajakaškog kluba, Gradskog sportskog saveza Bihać, TZ Bihać, Stage Art Bihać, razmatrana je ideja o održavanju jednodnevnog raftinga na Uni pod nazivom "Rafting / kajak Regata na Uni, emocija i sjećanja".

Ideja je proizišla zbog nemogućnosti održavanja tradicionalne Internacionalne turističke Una regate, koja je sa organizacijskog aspekta veoma kompleksna manifestacija, te ni ove godine nisu stvoreni uvjeti za njeno normalno održavanje, uzimajući u obzir propisane epidemiološke mjere koje su na snazi.

Učesnici sastanka su se usaglasili oko organizacije ovog jednodnevnog sportsko - zabavnog događaja, utvrdili program i podijelili obaveze, s ciljem da se zadrži tradicija i kultura, te emocije i sjećanje na prethodne Una regate, a u vjeri da će se ista naredne godine održati u punom kapacitetu i sjaju.

Rafting / kajak regata na Uni, emocija i sjećanja, održat će se 30. jula 2021. godine na relaciji Štrbački buk – Gradska otoka Bihać čiji je organizator Nacionalni park Una u suradnji sa partnerima i sponzorima. Prije početka same plovidbe  održat će se takmičenje skipera u skokovima sa spektakularnog vodopada Štrbački buk. Pored plovidbe čamcima u sklopu ove manifestacije, održat će se tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta u Bihaću u organizaciji Gradskog sportskog saveza, te Blobbing takmičenje na Betonu u Bihaću u organizaciji Udruženja ABC.ba. Pri dolasku vodene karavane u Bihać, odnosno na Gradsku otoku, bit će upriličen muzički program, koncert BH zvijezde, a ulaz na koncert je besplatan.

Rafting se ne može ispričati, on se mora doživjeti! Iako u skraćenom izdanju, družimo se ove godine na slapovima naše Une! Tu nam ne može nedostajati veselja, uživanja i osvježenja te vas radosno pozivamo da nam se pridružite! 

Vaše prijave i upite možete nam slati na: marketing.jp.np.una@gmail.com