Turistički centar DISCOVER

../addPhotos/uploads/nationalparkuna_1447273865248217092.jpg

Informacije

adresa: Zamošće bb, Kulen Vakuf

tel: + 387 62 229 259, + 387 61 149

e-mail: info@raftinguna.com; info@discoverbihac.ba

web: otvorite web sajt ovdje!

Turistički centar Discover Bihać smješten je u Kulen Vakufu, malom mjestu udaljenom pola sata vožnje od grada Bihaća, u srcu Nacionalnog parka Una na samom slapu – buku rijeke Une sa uređenom plažom, prostorom za kampiranje, parkingom, velikom terasom iznad rijeke Une i svim ostalim potrebnim sadržajima za ugodan boravak naših gostiju. Naša rafting agencija je osnovana 2008. godine i od tad pružamo kvalitetnu uslugu u organizaciji raftinga na rijeci Uni hiljadama zadovoljnih gostiju koji su prošli kroz naš centar. Svi naši čamci i oprema su od najkvalitetnijih brendova sa svim atestima i registracijama, a svi naši skiperi su vrhunski obučeni sa dugogodišnjim iskustvom i licencama Ministarstva turizma Federacije BiH.

Okružen zelenilom i prirodnim ambijentom, u neposrednoj blizini dvaju srednjovjekovnih utvrda s jedne i s druge strane najčišćom rijekom u Europi, Turistički Centar DISCOVER BIHAĆ predstavlja idealno mjesto za odmor i relaksaciju daleko od gradske gužve istovremeno pružajuci mogućnosti za aktivni odmor u vidu raznih outdoor aktivnosti kao što su rafting i kanuing na rijeci Uni, ribolov, planinarenje i biciklizam po mnogobrojnim brdskim stazama, obilasci najvećih i najatraktivnijih slapova na rijeci Uni, razgledanje kulturno – historijskih znamenitosti grada Bihaća itd.

KAMP - Rafting centar DISCOVER BIHAĆ

Kamp BUK nalazi se u sklopu Rafting Centra Discover Bihać na samoj obali rijeke Une, kao jedini kamp u Nacionalnom parku Una. Prostire se na 5000 kvadratnih metara i kapaciteta je 30 kamp jedinica. Kamp je opremljen sa muškim i ženskim toaletima, tuševima sa toplom vodom, prostorom za kuhanje, pranje suđa i roštiljem. Sastavni dio našeg centra je i natkrivena terasa nad rijekom Unom gdje služimo pića i tradicionalna bosanska jela.

VILLA BUK - Miran san i zdravo noćenje

Kao i većina novosagrađenih objekata za smještaj gostiju, Villa Buk je izgrađena od prirodnih materijala, uz poštivanje graditeljske tradicije kraja, opremljena starinskim pokućstvom i zbirkama koje govore o etnografskoj prošlosti.. Na ovom su mjestu od davnih vremena do danas bili vodeni mlinovi, a sam objekat nalazi se na slapu - buku i u stvari je adaptirani stari mlin koji egzistira jos od 19 stoljeća. 

Opširnije na: http://www.raftinguna.com/onama-rafting-centar-rafting-una#sthash.PtWZ8vox.dpuf