Eko selo "Natura art"

../addPhotos/uploads/nationalparkuna_1457603945244340065.jpg

Informacije

adresa: Lohovo b.b.

tel: +387 37 224 182

e-mail: info@hotelopalexclusive.net

web: otvorite web sajt ovdje!

Eko selo "Natura" je projekat čiji je glavni cilj razvoj postojećeg turističkog potencijala Nacionalnog parka "Una“ i njegove okoline, kao i upoznavanja ljudi s ljepotom i bogatstvom ovog kraja. Nalazi se na ulazu br. 6 Lohovo uz sjevernu granicu Nacionalnog parka Una i udaljen je svega 10 km od centra Bihaća. Eko selo "Natura Art" je smješteno na veoma interesantnom dijelu rijeke Une, a svojim sadržajem predstavlja bosansku tradiciju s akcentom na ovaj dio Krajine gdje su mlinovi i vodenice stoljećima mljeli pšenicu i kukuruz. Stara kovačnica daje prikaz nekadašnjih alata kojim su se kovale alatke za rad na seoskim domaćinstvima. Ambijent je upotpunjen i bogatom gastronomskom ponudom sa neizostavnom Unskom pastrmkom, kao specijalitetom sela. Perspektiva "Nature Art“ je promocija tradicije, ali i kroz razne projekte koji su pred nama, stvaranja novih umjetničkih djela, umjetnika koji će u ovom prelijepom ambijentu moći izraziti svoja umjetnička nadahnuća. Želimo da ovaj dio Eko sela postane nezaobilazna destinacija svim umjetnicima te njihovim udruženjima kako bi zajedno čuvali tradiciju za buduće generacije. 

Trenutni smještajni kapaciteti se nalaze u obližnjoj Vili s pogledom na slapove i brzake ljepotice i jedinstvene rijeke Une. Na raspolaganju je jedan apartman (4+1) - dvije spavaće sobe, kuhinja, dnevni boravak, kupatilu, terasa; te dvije dvokrevetne i jedna trokrevetna soba. Sve sobe su klimatizirane, imaju TV i WI-FI.

„Natura Art“ je samo dio projekta koji se zove Eko selo „Natura“, a koji će imati hotel sa 100 ležajeva, tri bungalova sa po 3 apartmana, te prateće ugostiteljske sadržaje otvorenog i zatvorenog tipa, kao i adrenalinske staze na obližnjem šumskom području Lohova.