Una Aquarius Extreme Adventure

../addPhotos/uploads/nationalparkuna_1450343471702234079.jpg

Informacije

adresa: Loskun bb

tel: +38761924624, +38761354544

e-mail: info@una-aquarius.com

web: otvorite web sajt ovdje!

Dan ispunjen zabavom, adrenalinom i raftingom, kajakom, fly fishingom ili kampovanjem u Bosni i Hercegovini na najljepšim dijelovima rijeke Une uspomena je i doživljaj koji ćete poželjeti ponoviti. Očekuje vas najatraktivnija lokacija za outdoor zabavu u Nacionalnom parku Una.

Una Aquarius kamp nalazi se u nedirnutoj prirodi, u srcu Nacionalnog parka Una. Udaljen od Zagreba samo 2 sata vožnje, a od Nacionalnog parka Plitvička jezera svega pola sata. Rafting na rijeci Uni pravi je izbor za uzbudljivu avanturu sa prijateljima, kolegama s posla ili porodicom avanturističkog duha. Za rekreativno bavljenje raftingom nije potrebno posebno predznanje. Dovoljno je biti propisno opremljen i pratiti uputstva skipera koji upravljaju čamcima i brinu se o sigurnosti učesnika raftinga. Uputstva skipera se odnose na način upotrebe opreme, informacije o karakteristikama staze i sigurnosne informacije.

Rafting čamac je izrađen od specijalnog višeslojnog materijala HYPALON koji je vrlo otporan na vanjske uticaje i mehanička oštećenja. Sastoji se od više komora ispunjenih zrakom, radi čega je nepotopljiv i ima vrlo dobre plovne osobine. Tip rafting čamca je određen karakteristikama staze. Na rijeci Uni u najčešćoj upotrebi su čamci za 7, 9 i 11 osoba.

Za potpunu sigurnost učesnika neophodna je odgovarajuća oprema koja se sastoji od neoprenskih hlača, neoprenskih čizmica, pojasa za spašavanje, kacige, vesla i po potrebi neoprenskih rukavica. Kompletna oprema ima izrazitu pozitivnu plovnost, što garantuje sigurno održavanje raftera na površini vode u slučaju prevrtanja ili ispadanja iz čamca.

U našoj našoj agenciji radi osoblje sa dugogodišnjim iskustvom u organizaciji sporta na vodi. Vaša sigurnost je u rukama dvostrukih prvaka Bosne i Hercegovine u raftingu! Naše osoblje čine odlični poznavaoci rijeke Une i njenih osobina sa dobro izgrađenim timom spremnim da odgovori na sve izazove. Oprema sa kojom rasapolažemo je savremena i provjerena, optimalno prilagođena uslovima u kojima se koristi. Naš kapacitet nije ograničen, i u stanju smo ponuditi cjelokupan servis za sve prijavljene učesnike raftinga.

Adrenalinskim ovisnicima  preporučujemo naš dobro opremljen UNA AQUARIUS CAMP LOSKUN, smješten u nedirnutoj prirodi, udaljen 7,5 km od Štrbačkog buka, najmarkantije tačke Nacionalnog parka Una.

Iako je u netaknutoj prirodi, daleko od gradske vreve, naš kamp je opremljen pitkom vodom, električnom energijom dobijenom putem solarnih panela, te savremeno uređenim sanitarnim čvorom sa tuš kabinama i wc-om. S ponosom možemo istaknuti da je cijelo imanje, uključujući kamp i stambeni objekat, od samog početka razvijano kao samoodrživo i energetski efikasno.