Domaćinstvo Hajdučka česma

../addPhotos/uploads/nationalparkuna_1450431141892836224.jpg

Informacije

adresa: Dubovsko bb, 77 000 Bihać

tel: +387 37 290 038

e-mail: info@hajducka-cesma.com

web: otvorite web sajt ovdje!

U bogatom prirodnom okruženju pored izvora vode koji datira još iz 1804. godine, smješteno je etno domaćinstvo „Hajdučka česma“.

„Hajdučka česma“ se nalazi na magistralnom putu M-5 (Bihać – Bosanski Petrovac), u neposrednoj blizini skretanja za Orašac i Nacionalni park Una – Štrbački buk.

Etno domaćinstvo sadrži restoran u kojem se kuhaju gotovo svi bosanski gurmanski specijaliteti, kao i jela sa roštilja po ukusnim recepturama i peče mlada jagnjetina sa prelijepih pašnjaka našeg kraja. U sklopu domaćinstva mogu se organizirati razne proslave, svadbe, rođendani, poslovni sastanci kao i odmor nakon posjete Nacionalnom parku Una i Štrbačkom buku.

Pored gastronomske ponude etno domaćinstvo „Hajdučka česma“ vam nudi i prenoćište u luksuznim sobama ili bungalovima, ovisno o vašoj želji. Etno domaćinstvo „Hajdučka česma“ je zamišljeno kao odmorište za svakog putnika namjernika koji će bar da svrati, prošeta i napije se prave izvorske vode iz česme, koja je obnovljena nakon rušenja, a datirala je iz 1804. godine.