"UNA RC" Kiro rafting

"UNA RC" KIRO RAFTING se nalazi u Golubiću, 5 km uzvodno od Bihaća. Zauzima 20 000 m² površine uz rijeku Unu, sa tri vile za smještaj gostiju, brvnarom, kampom, parkingom sa stalnim osiguranjem, te uređenim prostorima za piknik i rekreaciju. Sportski aerodrom Golubić udaljen je 1 km od "UNA RC".

RAFTING TURE:

R1-Rafting etapa Štrbački Buk - Lohovo: najzanimljiviji i najatraktivniji dio rijeke Une (cijela etapa se vozi kroz Nacionalni park Una), više adrenalina za više zahtjevne. Dužina staze 15 km, trajanje vožnje cca.4 sata (sa pauzom i ovisno od vodostaja), ukupno vrijeme cca. 5 sati, težina vode 4-5°, 3-4°, 2-3°.

R2-Rafting etapa Kostela - (Luka) Grmuša: zanimljiv i atraktivan dio rijeke Une, primjeren za početnike i one koji idu prvi put, dužina 13 km, trajanje vožnje cca. 2,5-3 sata (sa pauzom i ovisno od vodostaja), ukupno vrijeme cca. 4,5 sati, težina vode 2-3°. Rafting etapa R2 Kostela - (Luka) Grmuša idealna je za avanturisticko putovanje sa djecom. Primjerena je za obiteljske izlete, a brzaci i manji slapovi pružaju odgovarajući avanturistički osjećaj

R3-Rafting etapa Kostela - Bos. Krupa: donji dio rijeke Une, interesantan i atraktivan, lakša adrenalinska zabava u neokrnjnoj prirodi, dužina 24 km, trajanje vožnje cca. 5 sati (sa pauzom i ovisno od vodostaja), ukupno vrijeme cca. 6 sati. Težina vode 2-3°.

NAPOMENA: Cijena raftinga uključuje iskusnog vodića, vrhunsku opremu, prevoz sa starta raftinga i povratak sa cilja, turističku taksu i osiguranje, PDV, te korištenje sportsko – rekreacijskih sadržaja u našem centru (odbojka na pijesku, stolni tenis, mali nogomet, veliki šah i boćanje) i ulaz u Nacionalni park Una.

Za sve vodene aktivnosti potrebno je imati obuću za vodu, majicu kratkih rukava i kupaće gaće (kostim) ili šorc.

Polasci, svaki dan od 01.04. – 31.10. najmanje 6 osoba.

Predhodna iskustva nisu potrebna.

Smještajni objekti se nalaze u sklopu "UNA RC" KIRO RAFTING CENTRA - KAMPA u Golubicu, 5 km uzvodno od Bihaća s kompletnom infrastrukturom: el. energija, pitka voda, čuvani parking prostor, piknik prostor na samoj obali, te sportsko rekreativni sadrzaji (odbojka na pijesku, stolni tenis, mali nogomet, veliki šah, boćanje i plaža).

SMJESTAJNI OBJEKTI:

Vila ENA: novogradnja, uz samu obalu rijeke Une, 4 sobe 1/2,svaka ima kupatilo i WC, zajednički salon, kapacitet 8 osoba.

Vila INA: novogradnja, uz samu obalu rijeke Une, 2 sobe 1/2, 2 sobe 1/3, kapacitet 10 osoba.

Vila UNA: uz samu obalu rijeke Une, 1 soba 1/3, 1 soba 1/5, veliki dnevni boravak s kuhinjom, WC i kupatilo, kapacitet 8 do 10 osoba.

UNA RC" KIRO RAFTING KAMP sa tri zvjezdice rasprostire se na posjedu površine 20 000 m² u sklopu "UNA RC" KIRO RAFTING CENTRA u mjestu Golubić, Bihać i zauzima 2250 m² na kojem su locirana kamp mjesta i objekti u kojima se pružaju usluge smještaja. Nalazi se na samoj obali rijeke Une, na ograđenom prostoru sa kompletnom infrastrukturom i čuvarskom službom.

Kamp je opremljen sa dva savremena sanitarna čvora (7 WC-ova, 6 tuševa, garderobama i el.energijom)

Ako tražite savršenstvo u organizaciji raftinga, mi smo pravo rješenje. Garantujemo da ćete uočiti veliku razliku našeg osoblja, visoku obučenost skipera-vodića koji imaju licence IRF-a (Internacionalne Rafting Federacije) i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, visoko kvalitetnu opremu i čamce sa atestima, registracijama i upotrebnim dozvolama, i visoku organizaciju u odnosu na druge.

Naš profesionalizam, kvaliteta i predanost poslu kod raftinga, su bez premca u BiH, a ravnopravni smo, ako ne i bolji od istih ili sličnih agencija u Evropi i Svijetu.

 

Kontakt informacije:

"UNA RC" Kiro Rafting
Golubić bb
77 000 Bihać
Bosna i Hercegovina
 
Telefon: +387 37 361 110
Faks: +387 37 361 051
Broj mobilnog telefona: +387 61 192 338