Turističke usluge "Una Aquarius"

Dan ispunjen zabavom, adrenalinom i raftingom, kajakom, fly fishingom ili kampovanjem u Bosni i Hercegovini na najljepšim dijelovima rijeke Une uspomena je i doživljaj koji ćete poželjeti ponoviti. Očekuje vas najatraktivnija lokacija za outdoor zabavu u Nacionalnom parku Una. Una Aquarius kamp nalazi se u nedirnutoj prirodi, u srcu Nacionalnog parka Una. Udaljen od Zagreba samo 2 sata vožnje, a od Nacionalnog parka Plitvička jezera svega pola sata, rafting na rijeci Uni pravi je izbor za uzbudljivu avanturu sa prijateljima, kolegama s posla ili porodicom avanturističkog duha. Za rekreativno bavljenje raftingom nije potrebno posebno predznanje. Dovoljno je biti propisno opremljen i pratiti uputstva skipera koji upravljaju čamcima i brinu se o sigurnosti učesnika raftinga. Uputstva skipera se odnose na način upotrebe opreme, informacije o karakteristikama staze i sigurnosne informacije.

Rafting čamac je izrađen od specijalnog višeslojnog materijala HYPALON koji je vrlo otporan na vanjske uticaje i mehanička oštećenja. Sastoji se od više komora ispunjenih zrakom, radi čega je nepotopljiv i ima vrlo dobre plovne osobine. Tip rafting čamca je određen karakteristikama staze. Na rijeci Uni u najčešćoj upotrebi su čamci za 7, 9 i 11 osoba.

Za potpunu sigurnost učesnika neophodna je odgovarajuća oprema koja se sastoji od neoprenskih hlača, neoprenskih čizmica, pojasa za spašavanje, kacige, vesla i po potrebi neoprenskih rukavica. Kompletna oprema ima izrazitu pozitivnu plovnost, što garantuje sigurno održavanje raftera na površini vode u slučaju prevrtanja ili ispadanja iz čamca.

 

Kontakt informacije:

Turističke usluge "Una Aquarius"
Loskun bb
77 000 Bihać
Bosna i Hercegovina

Broj mobilnog telefona: +38761924624 
Broj mobilnog telefona: +38761354544 

e-mail: info@una-aquarius.com
web: http://www.una-aquarius.com/