Svjetsko prvenstvo u mušičarenju za mlade u Bihaću

Bihać, 02.07.2019. – Danas je u upravi Nacionalnog parka Una održan sastanak u vezi kandidature Bosne i Hercegovine za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u mušičarenju za mlade koje se treba održati polovinom 2020. godine. Na sastanku su pored domaćina iz JP Nacionalni park „Una“ d.o.o. Bihać prisustvovali predstavnici Grada Bihaća, FIPS-Mouche Međunarodne Fly fishing federacije, Sportsko ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine i Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici USR „Una“ iz Bihaća.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima organizacije Svjetskog prvenstva na rijekama Una i Unac gdje je upravitelj Nacionalni park Una, kao i na vodama kojima upravlja USR „Una“ iz Bihaća. Tokom sastanka predstavnici Nacionalnog parka Una su izvršili prezentaciju takmičarskih voda, smještajne kapacitete, lokalitete za ceremonije otvaranja i zatvaranja prvenstva, kao i raspoložive ljudske i tehničke kapacitete koji su potrebni za organizaciju jedne ovakve sportske manifestacije. Predstavnici FIPS-Mouche Međunarodne Fly fishing federacije gosp. Edoardo Ferrero i gosp. Miroslav Žaberl će tokom višednevnog boravka u Bihaću izvršiti inspekciju takmičarskih voda, smještajne kapacitete, te procijeniti da li organizatori ispunjavaju sve ostale uvjete koje je FIPS-Mouche propisuje za takmičenja svjetskog ranga.

Konačna odluka tko je domaćin i organizator Svjetskog prvenstva u mušičarenju za mlade 2020. biće objelodanjena do kraja jula 2019. godine.