Zavrsena 45. Internacionalna turisticka Una regata

Kao i protekle tri godine organizator ovogodisnje Una regate bilo je Javno preduzece Nacionalni park Una, a u tri dana, uz samu vožnju niz Unu, uprilicen je i čitav niz različitih zabavnih sadržaja. 

Ovogodišnja kotizacija iznosila je 40 KM za cijelu regatu, dok se vožnje pojedinačnih etapa naplacivale od 15-20 maraka.

Svečano otvorenje Una regate bilo je 26. jula u kampu u Martin Brodu, na lokaciji Lučica, a sami start, kao i svake godine, narednog dana u jutarnjim satima. Odveslane rute su bile od Martin Broda do Kulen Vakufa gdje je organiziran rucak za sve ucesnike, pa do Štrbačkog buka uz zabavno/kulturni program i bogate nagrade. Sutradan, vozilo se od Strbackog buka preko Racica do Bihaca, koja je i najzahtjevnija ali i najatraktivnija dionica ove manifestacije. Poslije vožnje do Bihaća i noćenja, te spektakularnog koncerta Prljavog kazalista, vozilo se do Bosanske Krupe gdje je dodjelom priznanja 29. jula završena tradicionalna Una regata.

Dodjeljivanjem tradicionalnih nagrada, zahvalnica i priznanja za ucesnike, te sponzore i poslovne partnere koji su doprinijeli uspjesnoj organizaciji i realizaciji ovogodisnje Una regate, urucene su i novcane nagrade najuspješnijim u takmičarskom dijelu programa Una regate, odrzan je koncert Amela Curica, te je na taj nacin u Bosanskoj Krupi zvanično završena 45. Internacionalna turisticka Una regata.

Ovogodisnja Una regata privukla je veliki broj turista, pa je na vodi svakog dana bilo između 400 i 600 učesnika.

Prema njihovoj, ali i ocjeni organizatora, ovogodišnja manifestacija vratila je stari sjaj i ponudila brojne sadržaje.