Razglednice sa Une - Nature Cycle Experience

Ako ste sportski aktivni i želite uživati u netaknutoj prirodi, predivnim šumskim prostranstvima, zelenim krajolicima, čarobnom pogledu na krajišku ljepoticu, zaputite se biciklom u Nacionalni park Una. Iako još uvijek ne predstavlja posebnu atrakciju kao što je to rafting na Uni, biciklizam je u ovom području iz godine u godinu sve popularniji.

Označenom biciklističkom trasom možete se zaputiti kada god želite, no jednom godišnje polovinom ljeta, u obilazak Nacionalnog parka možete krenuti u društvu brojnih biciklista iz zemlje i svijeta. Tradicionalnu biciklijadu na trasi od Bihaća do Kulen Vakufa, a s ciljem promocije prirodnih ljepota i turističkih potencijala organizuje RBK „Japod“ iz Bihaća u saradnji s Nacionalnim parkom Una.

Ukupno 49 kilometara vožnje, od čega 21 kilometar zahtjevnom makadamskom cestom, predstavlja jedinstven doživljaj koji sve učesnike navodi na ponovni dolazak.

Kako nam rekoše biciklisti, užitak je gledati prirodu vozeći se na dva točka.

Doživite i ovo iskustvo, krenite biciklom u Nacionalni park, bilo sami ili u društvu prijatelja, ovisno o godišnjem dobu priroda će vam pripremiti mnoštvo predivnih prizora koje ćete pamtiti i kojima ćete se, poput učesnika biciklijade, uvijek iznova vraćati.