Promocija NP "Una" u Beogradu

 

Prirodnim i kulturno-historijskim vrijednostima, tradicijom i kulturom, kao i zalaganjem, trudom i radom Nacionalnog parka “Una” te projektom "Unaland - Dunavska mreža", održana je još jedna promocija u nizu, ovaj put u Beogradu u junu 2018. godine.

Prvi dan boravka u Beogradu upriličena je prezentacija za studente i profesore Visoke turističke škole Beograd, gdje je potpisan i Ugovor o suradnji između ove škole, JP Nacionalnog parka “Una” i Dunavske mreže iz Zagreba. 
 
Naredni dan, u press centru Turističke organizacije Srbije, za medije i turističke agencije predstavljen je Nacionalni park “Una”, kao i stakeholderi sa područja NP Una, grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona zajedno sa svojim uslugama i proizvodima. 
 
Kako je i očekivano promocija je bila izuzetno posjećena od strane pojedinaca, ali i turističkih agencija, institucija, rafting agencija, udruženja, firmi, te onih koji su na neposredan način podržali ovaj događaj. 
 
Ovom prilikom Uprava i direktor Nacionalnog parka "Una" žele uputiti riječi zahvalnosti svima onima koji su podržali ovaj event na sebi svojstven način i olakšali da se uspješno realizuje, koji su se odazvali pozivu i nesebično dali svoj doprinos kako bi se što kvalitetnije i bolje promovirala rijeka Una, Nacionalni park “Una”, Grad Bihać, Unsko- sanski kanton, a samim tim i naša predivna Bosna i Hercegovina. 
 
Hvala sponzorima: 
 
- Bihaćka pivovara d.d 
- Domaćinstvo Una Ostrovica Kulen Vakuf 
- Restoran Čardak na Uni 
- Etno Selo Hajdučka Česma 
- Etno Selo Čardaklije 
- Hotel Opal Exclusive 
- Hotel Emporium 
- Hotel Kostelski Buk 
- Motel Rekić 
- Restoran Džisr-i-kebir Kulen Vakuf 
- Restoran “Sarah” Štrbački Buk 
- Amal Grand Villa Bihać 
- Apartmani Oeneus Račić 
- Udruženje žena Orašac 
- Mesnica Semić 
- Bučnica Martin Brod 
- Una Sport Bijeli rafting 
- Una RC Kiro rafting 
- Green river rafting centar