SAVA TIES - Vikend ispunjen događajima

Prošli vikend projekt Sava TIES predstavljen je na događajima organiziranim u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. U Hrvatskoj se u Donjoj Zdenčini održala lokalno organizirana manifestacija pod nazivom „Kosci za kosce“. Još jedan popularan događaj "Pecka Outdoor Festival" organiziran je u općini Mrkonjić grad u Bosni i Hercegovini.

DONJA ZDENČINA, HRVATSKA - Svrha ove manifestacije bila je promicanje tradicionalnog načina košnje vlažnih livada u slivu rijeke Save i podizanje svijesti o očuvanju tajanstvene, ali ugrožene vrste ptica - Kosa (Crex crex) čiji opstanak ovisi o takvim staništa. Problem invazivnih vrsta biljaka usko je povezan s tim pitanjima jer ove agresivne biljke obrastaju staništa važna za Kosa. Aktivnosti #Sava TIES posjetiteljima su predstavljene kao moguće rješenje očuvanja staništa koje njeguje domaću tradiciju i kulturu.

Mrkonjić grad, Bosna i Hercegovina - U međuvremenu u Bosni i Hercegovini se u općini Mrkonjić grad događao Pecka Outdoor Festival. Posjetitelji su se upoznali s aktivnostima Centra za okoliš i iz prve ruke upoznali s aktivnostima koje se provode na polju Tišine bare. Ovaj festival okupio je veliki broj entuzijasta, ljubitelja prirode i sportaša, kao i izlagača domaćih proizvoda i ostalih lokalnih stanovnika. Festival je organizirala Udruga za održivi razvoj "Greenways".