Održan operativni sastanak povodom 48. Internacionalne Turističke Una Regate

 

Danas je u prostorijama JP Nacionalni park „Una“ održan prvi operativni sastanak u vezi organizacije 48. Internacionalne Turističke Una Regate. Nakon pauze uzrokovane pandemijom i propisanim mjerama, vraća nam se Una Regata u starom ruhu.  

Ovogodišnja Una Regata održat će se u srcu turističke sezone, od 27. do 30. jula u tri etape na tradicionalnoj relaciji od Martin Broda, preko Štrbačkog buka i Bihaća do Bosanske Krupe. Svi turisti i posjetioci imati će priliku uživati u ovom jedinstvenom događaju koji svim ljubiteljima prirode, ali i sporta nudi poseban doživljaj.

Na sastanku su pored predstavnika NP Una kao organizatora, prisustvovali predstavnici Grada Bihaća, Turističke zajednice grada Bihaća, agencije Stage Art kao i predstavnici UNA RC Kiro Raftinga ispred rafting agencija. Naredne sedmice predstavnici NP Una planiraju posjetiti Bosansku Krupu i s načelnikom Arminom Halitovićem razgovarati o planu i realizaciji aktivnosti, popratnim sadržajima, te podršci Bosanske Krupe kada je riječ o ovogodišnjoj Una Regati.

Uskoro će biti definirani pravci, tj. smjernice u vezi promocije, organizacije i same realizacije ove zahtjevne manifestacije gdje će se u narednom periodu definirati i nosioci pojedinih aktivnosti, kao i cjelokupni program održavanja 48. Internacionalne Turističke Una Regate.