Završena treća akcija u sklopu „Samo malo dobre volje 2017“

U subotu, 13.05.2017. godine, održana je treća akcija u okviru ekološke akcije pod nazivom „Samo malo dobre volje 2017“. Akcija je održana na lokaciji Stari grad Ostrovica u Kulen Vakufu. Osim sakupljanja otpada, volonteri su temeljito podrezali grmlje i krošnje stabala, pokosili travu i olakšali pristup Starom gradu.

U ovoj ekološkoj akciji učešće je uzelo tridesetak volontera, većinom mještana MZ Kulen Vakuf, ali i drugi pojedinci ljubitelji prirode iz susjednih mjesnih zajednica i grada Bihaća priključili su se ovoj akciji.

Učesnici treće ekološke akcije bili su volonteri italijanske nevladine organizacije IPSIA, zatim Dobrovoljno vatrogasno društvo Kulen Vakuf, Trokuka Team iz Kulen Vakufa, volonteri Rafting centra „Discover“ Bihać, članovi Udruženja ribolovaca „Una fly“ Bihać, osoblje restorana „Una“ iz Kulen Vakufa, uposlenici JP Nacionalni park „Una“  i drugi mještani mjesnih zajednica s područja NP Una.

Organizaciju ove ekološke akcije podržali su: Mljekara Meggle Bihać, Bihaćka pivovara, Pekara Ninaj, Mesnica MS Alem, Seosko domaćinstvo Čardaklije i Badel 1862 d.d. Sarajevo.

Ovom prilikom uprava JP Nacionalnog parka „Una“ se zahvaljuje svim učesnicima akcije koji su se odazvali našem pozivu kao i svim partnerima i donatorima koji su prepoznali važnost ovakvih dešavanja i pomogli u organizaciji i realizaciji ekološke akcije.

Do iduće ekološke akcije ostanite savjesni i čuvajte našu prirodu.