Nacionalni park Una na sajmu Natour Alpe - Adria

Među izlagačima koji su brojnim posjetiocima Međunarodnog sajma turizma Natour Alpe - Adria u Ljubljani promovisali prirodne ljepote i mogućnost bavljenja aktivnim turizmom, našli su se i predstavnici Nacionalnog parka Una.
 
Od 31. januara do 3. februara 2018. godine, Nacionalni park Una na 29. sajmu Natour Alpe - Adria,  sa predstavljenom ponudom koju ima, uspijeva privući vrlo značajan broj zainteresiranih, kako potencijalnih gostiju, isto tako i turističkih agencija. Mnogi su već bili, mnogi su nešto načuli o NP Una i Bihaću i cijelom našem kantonu, ali jedno je sigurno, svi su poželjeli doći.
 
Natour Alpe - Adria sajam predstavlja glavni turistički sajam u Sloveniji s naglaskom na zeleni i aktivni turizam. Pored mnogobrojnih organizacija iz Slovenije, poput Slovenačke turističke zajednice, Turističke zajednice Slovenije sa preko 150 lokalnih zajednica i udruženja, na Natour Alpe-Adria sajmu učestvuje 200 turističkih provajdera iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Albanije, Italije, Austrije, Mađarske, Češke Republike, Jordana i Nepala.
 
Nacionalni park Una kao univerzalna vrijednost, prepoznata na turističkim tržištima, rijeka Una kao smaragdna ljepotica i vrlo značajno prirodno dobro, privlače sve više turista. Slovensko tržište i zemlje u susjedstvu vrlo su bitan faktor za ponudu NP Una. Sve aktivnosti i usluge Nacionalnog parka Una, kao što su rafting, mušičarenje, biciklizam, planinarenje, gastronomija, kao i kampovi i smještajni kapaciteti, zatim prezentacije prirodnih i kulturnih znamenitorsti preko edukativnih programa, vrlo su detaljno predstavljeni svakom gostu koji je prišao štandu NP Una i iskazao interes.
 
Ako je suditi po odazivu na ovom sajmu, očekuje nas još jedna uspješna turistička sezona.