Putopisi sa 45. Internacionalne turističke Una regate - prvi dan plovidbe

46. Internacionalna turistička Una regata ove godine otvara se 25. jula u Martin Brodu, sutradan starta unska karavana, a završava se 28. jula u Bosanskoj Krupi. Tradicionalna manifestacija na jednoj od najljepših rijeka Bosne i Hercegovine, ali i svijeta i u jedinstvenom Nacionalnom parku Una, gdje možete vidjeti Štrbački buk, Milančev buk, kao i mnoge druge, pružit će vam nezaboravnu avanturu i osjećaj za pamćenje. 

U ovom bajkovitom prirodnom ambijentu tradicionalno se organizuje sportsko-rekreativni događaj koji predstavlja najveći avanturistički provod na rijeci u našoj zemlji. Tako će popularna Una regata i ove godine donijeti bogat program unoseći u živote učesnika nezaboravna iskustva. 

Rezervacije za učešće na unskoj regati prave se mjesecima unaprijed. To je zasigurno neponovljivo iskustvo i više je nego vrijedno posjete.  Kako je bilo prvi dan plovidbe na prošlogodišnjoj Una regati, možete pogledati u VIDEO prilogu. Program i više informacija o ovogodišnjoj Una regati možete pogledati na linku:  http://nationalpark-una.ba/bs/event.php?id=14

Dobro došli!